Klezmerband Agge Nebbisj

Je bekijkt

Nieuws

vrijdag 30 oktober 2020

Optreden openluchttheater Nispen geannuleerd

Het optreden van Agge Nebbisj op 21 november 2020 in het openluchttheater van Nispen is geannuleerd in verband met de Corona-maatregelen.

AggenebbisjBooklet_INSLAG.indd

woensdag 6 mei 2020

Onze nieuwe CD ‘Bagazh’ is er!

Vanaf vandaag is onze nieuwe CD te koop. En we zijn er trots op. Op deze CD zwerft Agge Nebbisj langs de route die de Joodse muziek door de eeuwen heen over de wereld heeft afgelegd: ‘Klezmer is di velt” Van Armenië tot Amerika wordt het gespeeld door Joden en niet-Joden en is het een taal geworden die in tijden van nieuwe vluchtelingen en migratie meer dan actueel is.

U kunt deze CD bestellen via deze site.  CD BESTELLEN

woensdag 6 mei 2020

Optredens Delft en Bergen op Zoom geannuleerd

Twee optredens van Agge Nebbisj zijn geannuleerd in verband met de Corona-maatregelen. Het gaat om het optreden op 17 mei in de synagoge van Delft en het optreden op 1 juni in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

i gojim klezmer IMG-20180609-WA0010

vrijdag 8 februari 2019

Di Gojim & Friends

& Agge Nebbisj    

theater de Maagd Bergen op Zoom

 

Muzikaal vuurwerk, kleinkunst en afterparty

Di Gojim viert 30 jaar Klezmer! De muzikale pioniers zijn inmiddels vele tournees verder. Ze bestormen nu de podia met een wervelend programma van bekend en verrassend materiaal. Oud-bandleden schuiven geregeld aan, maar ook de nieuwe generatie laat van zich horen. Di Gojim & Friends zingen en spelen o.a. Jiddisch, Turks, Roemeens, Bulgaars en Macedonisch, traditioneel met eigen composities. Het resultaat is een swingend en dampend concert; vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk.

Agge Nebbisj opent deze gevarieerde avond op het grote podium met o.a. zang en muziek uit hun Klezmerprogramma De Koffer. Deze formatie is 19 jaar geleden in Bergen op Zoom door Di Gojim geinspreerd geraakt en timmert sindsdien vol passie aan de weg. Na afloop speelt Agge Nebbisj tijdens de Afterparty in de Arenafoyer.

De Maagd, Grote Zaal

Aanvang 20.00 uur

Kaarten bestellen via www.demaagd.nl

 

 

 

aggenebbisj in Roosendaal en Gorinchem_Opmaak 1
 aggenebbisj-poster-de-koffer-t-kapelletje-1024x975
 images Zondag 10 september 2017

Kunsten in de Monumenten

Op zondag 10 september speelt Agge Nebbisj om 13.30 uur en 15.30 uur in de synagoge in Bergen op Zoom. De synagoge kun je vinden in de Koevoetstraat in het oude centrum van deze stad.

Gedurende het hele weekend zijn er tal van activiteiten in en rond de vele monumenten van Bergen op Zoom. Meer informatie kun je vinden op www.kunstenindemonumenten.nl

Vrijdag 16 juni 2017

Rootz Restaurant Presenteert:

Klezmer door Agge Nebbisj

Agge Nebbisj speelt klezmer. Klezmer werd oorspronkelijk door de Jiddisch sprekende joden in Midden- en Oost Europa gespeeld. De muzikanten speelden vooral op huwelijksfeesten en tijdens andere feestelijke gebeurtenissen. Inmiddels heeft Agge Nebbisj een breed en afwisselend repertoire opgebouwd waarin zang, viool en klarinet centraal staan. Aangevuld met accordeon, gitaar, bas en percussie biedt dit de mogelijkheid om diverse klezmerstijlen te spelen.

Op dit moment spelen wij drie programma’s: ‘De Koffer’, een ingetogen en poëtisch programma over de route van de Joodse melodieën, ‘Di Chupa’, een programma geschikt voor bruiloften en ‘I’chaim’, een uitbundig feestprogramma.

18:00 3 gangen vegetarisch diner van hoge kwaliteit. Het menu volgt in de loop van de week.
Reserveren via time-is-art@hotmail.com of vrijdag va 14:00 via 020 6880127
20:00 Optreden Agge Nebbisj
De entree is VRIJ

 2017-01-30-PHOTO-00000098 (2)

 Afscheid van twee vrienden

Op 29 januari hebben we gespeeld in ‘De Jeugd van Gisteren” in Hoofddorp. Ons optreden op het Zondagmiddagpodium trok veel publiek. Voor ons was het een speciaal optreden omdat we voor het laatst in de oude bezetting speelden. Benny en Harry gaan onze band verlaten. Allebei bedankt voor de jarenlange muzikale samenwerking en alle mooie momenten die we samen beleefd hebben.

 

 

 naamloos (14)  Van de website van Alles Muss Raus festival Kaiserslautern

Agge Nebbisj (nl)

Klezmer-Musik

Freitag, 15. Juli, 20.00 h, Bühne an der Stiftskirche
“The suitcase” heißt das Programm der Klezmerband Agge Nebbisj aus Rotterdam. Es nimmt uns mit auf die Reise jüdischer Musik durch die Jahrhunderte. Die Melodien reisen durch Mittel- und Osteuropa, den Balkan und über das Mittelmeer, werden angereichert durch Jazz, Tango und karibische Musik. Rhythmus und Instrumente all dieser Kulturen verbinden sich zu einem einzigartigen Sound. “Klezmer-Musik als Metapher für auf der Flucht zu sein und zugleich als Zugang, um andere Kulturen zu verstehen und zu bereichern”, so verstehen Agge Nebbisj ihren Musikauftrag, der sich nebenbei äußerst tanzbar präsentiert!

 AGGE.NEBBISJ.GROOT_ Van de website van de dijksynagoge te Sliedrecht 1-7-2016

Daverend optreden van Agge Nebbisj  

We hadden het al aangekondigd, een daverend optreden werd verwacht van de band Agge Nebbisj uit Bergen op Zoom. Dat was geen woord te teveel!

Met hun programma De Koffer namen zij de bezoekers mee langs de muzikale route die de Joodse muziek door de eeuwen heeft afgelegd. Klezmer muziek als metafoor voor op de vlucht zijn en tegelijkertijd muziek gebruiken om elkaars culturen te begrijpen, te verrijken en troost uit te putten. Geluiden die het hart raken en hun reis vervolgen.

In grote getale waren de bezoekers gekomen, sterker nog: van tevoren was het al compleet uitverkocht! Wie een kaartje gereserveerd had kon genieten van wat rustig begon en daverend eindigde. Daarna een toegift die ten slotte beantwoord werd met (nog eens) een staand applaus. Het was een bijzondere avond waarvan een van onze bezoekers – Petra M. Heerenwaaijer, dorpsdichter van Sliedrecht – haar indruk op een prachtige manier voor Agge Nebbisj op papier zette.

Met dank aan Monique, Lydi, Jack, Rob, Benny, Koert en Harry van Agge Nebbisj die voor ons optraden. Eerder was Agge Nebbisj in de Dijksynagoge. Dat was in 2009, zolang laten wij hen én het publiek niet weer wachten! Het was immers een muzikaal feestje, en wie houdt daar niet van?

Met onderstaande link kun je het prachtige gedicht van Petra H. Heerenwaaijer, dorpsdichter van Sliedrecht lezen;

Gedicht ‘Voor Agge Nebbisj’ 

 images (7)

 Uit de Agenda Culturele Activiteiten Protestante kerk Ossendrecht;

Donderdag 21 april 2016

Agge Nebbisj – na het grote succes in 2013 is deze klezmerband opnieuw onze gast. Nu met een nieuw programma De Koffer. In dit programma zwerft Agge Nebbisj langs de route die de joodse muziek door de eeuwen heeft afgelegd. ‘Klezmermuziek als metafoor voor op de vlucht zijn en tegelijkertijd muziek gebruiken om elkaars culturen te begrijpen en te verrijken…’

Benefiet 21-2

 Benefietconcert door Agge Nebbisj & Windkracht Vier. 

Op zondagmiddag 21 februari 2016 wordt door Agge Nebbisj en Windkracht Vier van 15.30 uur tot 17.30 uur in het Vestzaktheater te Bergen op Zoom een benefietconcert gegeven ten bate van Vluchtelingenwerk Nederland met speciale aandacht voor de vluchtelingenkinderen.

De 7-persoonsformatie van Agge Nebbisj speelt vooral Jiddische Klezmermuziekstijlen, waarin ook oriëntaalse en zigeunermuziek te beluisteren is. Een muziekkeuze uit andere culturen en windstreken, wat dat betreft zijn er raakvlakken met Windkracht Vier. Dit 70 leden tellende muziek- en zanggezelschap brengt een soortgelijk repertoire.

Voor beiden geldt een passie voor zingen en musiceren over de gewone, mooie en leuke dingen in het leven. Maar er is ook aandacht voor thema’s van onze samenleving, zoals solidariteit, onrecht, vrede, oorlog, vreugde en verdriet.

Doordat beide gezelschappen in de oorspronkelijke taal van de verschillende culturen zingen, zullen de liederen voor de toehoorders niet zo bekend klinken. Juist een reden te meer om dit concert bij te wonen.